Berlin for a week, oder?

Wat gaat de tijd toch snel, en wat voelt het fijn. Fijn voelen in minder belemmeringen met mijn gedachtes en lichaam, bezig zijn met mijn eigen ik en minder met die buitenwereld. Moet ik dit bestempelen als leven en een doel vinden of is het in orde om verder vooruit te kijken om mijn eigen plek te vinden zonder doel. Een doel wat vanzelf wel op me afkomt, bezig zijn met dat eigen ik in een wereld die ik beter begrijp of eigenlijk mezelf beter begrijp. Ook al weet ik niet wat nu echt te doen.

Ik zit in Berlijn, ergens in de buurt van de Friedrichstraße een dubbele espresso te drinken. Ik zit aan een tafeltje buiten bij Pure Origins, en ben aan het kijken hoe de vogeltjes de kruimels uit mijn hand eten, van het stukje koek wat ik zelf had opgegeten. Ik ben bezig met een gedachte wat ik hier doe en hoe ik me hier voel. Ik stoei met wat ik in de eerste alinea heb geschreven en zoek mezelf in iets wat ik nog niet weet. Zo ben ik voor meerdere gevoelens terug in Berlijn en een ervan is toch wel wat lezen en het liefst dat examen doen van mijn cursus waar ik mee begonnen ben. En waarom net hier weet ik niet, voelde goed denk ik en heb dus via Airbnb een kamer geboekt. En dat bevalt me heerlijk, ook al heb ik de eerste nacht de verhuurster nog niet gezien, misschien vanavond effe. Maar dat hangt ook een beetje af van mijn schema, want vanavond heb ik weer zoals vorige keer de mogelijkheid om wat Colleges en Seminars te volgens, iets wat ik vertelde vorige week in mijn Q3 stukje.

Dus we gaan zien hoe mijn begin van de week zal zijn en hoe het vordert met mijn doen en gevoel in mezelf. Ook al merk ik voornamelijk dat ik best moe ben van het werken en doen rondom het huis, en dat is nu net zo fijn om tot realisatie te komen tijdens het typen. De verleiding om wat te gaan doen is er niet, ik heb meer rust om niks te doen en dat voelt al erg goed. Gewoon de weet toen ik deze reis boekte dat ik geen verleiding heb van de spullen om me heen, misschien twee dingen die me verleiding geven maar die me ook helpen in mezelf en waarvan de eerste geen ding is maar een goede vriendin. Een vriendin die me enorm veel zelfvertrouwen geeft in wie ik ben en hoe ik me zelf vind, en het tweede is de boeken die ik bij me heb waarvan ik er een heel graag wil uitlezen en begrijpen… (wat drijft de mens) een boek waar ik vorig jaar al stevig in was begonnen met lezen en leren maar waar ik de laatste helft nog niet van heb doorgenomen.

Verder begon mijn reis al erg leuk met een gesprek op het vliegveld, en ook al kwam ik met de trein naar Berlijn ik heb de u7 genomen en overgestapt op de bus om rond drie uur af te spreken met W, hij had vertraging met zijn vliegtuig en mocht nog vijf uur langer blijven wachten, dus om dat wachten in een gesprek om te zetten hebben we samen voor het eerst hier in Berlijn af gesproken voor een kopje espresso en cappuccino. Gezellig en leuk dat het dus hier in Berlijn gebeurde. En dat toeval heb ik maar genomen en dat deed goed. Dus een fijn en grappig begin van mijn verblijf hier in Berlijn. En zo voel ik me goed met alles waar ik van geniet wat op dat pad komt.

Bleh wat een gek stukje dit, dit alles wat ik nu post, ook al is het leuk en doet het me effe goed dit stukje tekst. Ik kijk of ik het een keertje kan uitleggen, maar dat doe ik een andere keer. Ik ga me weer verder concentreren op mijn boek 🙂

Hoe goed vind ik mezelf hier in Berlijn ?:)