I am in the beginning of myself in discovering my mind and body, I change into a whole for myself.

Dat gevoel en sensatie je vrij te voelen met je geest en lichaam. Een met jezelf wie je bent en openstaan wat er om je heen gebeurd. Met mij gebeurd veel en dit allemaal verteld vanuit een goed gevoel wat er gebeurd. Ik voel me goed en zo beleef ik de wereld om mij heen ook. Hoe tevreden ben ik als ik naar mijzelf kijk, dus hiermee laat ik de wereld om mij heen even met rust. Want wij als Nederlanders en zoals het met mij gaat zou ik dus niks te klagen mogen hebben dus hoe kijk ik naar mijzelf hoe ik mij voel en hoe mijn psyché met mijzelf omgaat.

Nadat ik begonnen ben met hormonen merkte ik zo na twee maanden de verandering die door mij heen gaan en de veranderingen houden voorlopig nog niet op, geestelijk voel ik me al zoveel meer een met mijn lichaam en dat komt door meerdere dingen, soms kleine dingen die anderen niet zien(mijn tante die aan mijn BH bandje trekt gaf mij een heerlijk gevoel) en de dingen die mensen zien zoals ik nu met mijn langere haar het in een knotje of opgestoken kan dragen, geeft mij een gevoel wat ik al zo graag wou doen en ik vind me zelf dan ook leuk om naar te kijken in de spiegel.

Maar dan kijk ik in die spiegel met kleren aan, maar als ik dan naakt kijk dan bots ik, ik bots met Vic wat daar nog hangt. Ja het hangt, doet niks, kan vanalles, maar het stoort me dat het er is. Ook na al die jaren van operationeel kunnen zijn, stoort het me mateloos. Dus op lichamelijk gebied zal ik hier nog wat aan laten doen. De datum staat gepland in Januari en op dit moment ben ik eromheen alles aan het regelen. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op DR Chettawut in Thailand – Bangkok.

Waarom mijn keus voor Dr Chettawut:

 • Vertrouwen, het vertrouwen van andere mensen die daar zijn geweest en de verhalen die zij vertellen over de SRS operatie zie zij meemaakten in de kliniek van DR Chettawut.
 • De Techniek die Dr Chettawut hanteert en waar hij er al zoveel van heeft laten plaatsvinden die hij nog steeds allemaal zelf uitvoert.
 • Het vertrouwen van mijn Psycholoog in het VUMC die achter mijn beslissing staat, en het vertrouwen geeft dat zorg hier in Nederland geboden wordt na je SRS in Thailand. (natuurlijk wanneer ik een aanpassing wil of verbetering wil van mijn operatie zal een andere chirurg hier niks aan veranderen en zal ik naar Dr Chettawut terug moeten. Maar dit geld eigenlijk voor elke chirurgische ingreep. In een spoedgeval is het allemaal anders en word er direct hulp geboden.)
 • De nazorg. Nazorg in het hotel, ik ben vier dagen voor de operatie in Thailand, heb de operatie op dinsdag en verblijf in de kliniek tot zaterdag. Wanneer alles goed is zal ik weer terug naar het hotel gaan. Dan de rest van de dagen in het hotel waar ik iedere dag verzorgd wordt en een check krijg hoe het gaat en hulp geboden word met het dilateren en de dag voordat ik vertrek heb ik een eindcontrole bij de chirurg. In Nederland meestal na zes dagen thuis tot je afspraak drie weken later weer is, dus geen verder toezicht in die tussendagen en dat is bij Dr Cheattawut wel.
 • De verschillende verhalen over de chirurgen hier in Nederland en de techniek die gehanteerd worden vind ik minder, en ik bedoel niet slecht maar ik merk dat als ik kijk naar het verschil wat de twee technieken gaat mijn vertrouwen en voorkeur uit naar Thailand. Ik merk dat het voor de zorg niks uitmaakt om tussen Nederland of Thailand te kiezen, het gaat hier op het vertrouwen die de chirurg mij kan geven en merk dat het vertrouwen bij mij meer bij Dr Chettawut ligt. En ik heb zelf ook veel vertrouwen bij DR Özer die als chirurg hier in Nederland SRS operaties uitvoert. Maar alles eromheen is de techniek voor mij een verschil waar ik graag voor kies dus de: non penile inversion SRS technique.

Maar dan nu, wat komt er dan allemaal bij kijken, je stuurt een mail naar de Kliniek van DR Chettawut en hupsakee je hebt een datum, je maakt 20% over van de SRS kosten en je hebt je officiële datum staan. Dat ging snel wow, en alles erbij geregeld voor brieven naar mijn zorgverzekering, dus ik kan aan de slag. En hier merk je wat jezelf allemaal mag regelen. En ik regel het graag maar ik kan mij voorstellen dat er genoeg mensen zijn die de dingen die je zelf moet regelen het liever achterwegen laten en gewoon zeggen, VUmc regel het voor mij, je krijgt een datum en alles word om je heen geregeld en dan mag je wachten.

Maar zo zie ik het niet, ik wil naar Thailand voor mijn SRS en ik wil het ook allemaal regelen. Ook al merk je dat het niet allemaal soepel loopt we komen er wel dus aan de slag.

To Do list: SRS operations (bijgewerkt op 5-09-2018)

 • Communicatie goedkeuring zorgverzekering ✔ (100% van de operatie)
 • Overleg met huisarts over wat je gaat doen en of ik nog inentingen zal nemen. inentingen staan geregeld. DTP 1x en Twinrix 3x geen malaria omdat ik niet buiten Bangkok zal komen. ✔
 • Visum regelen voor langer dan 30 dagen.
 • Laserbehandeling perineum vier maanden voor operatie niet meer laten doen. 25 september laatste behandeling.

Zes weken voor de operatie:

 • Mijn Psychiater de eerste verklaring laten tekenen. ✔
 • Een andere Psychiater regelen voor de tweede verklaring.  mee bezig..
 • Bloedtest – CBC, HIV, FBS, Cr, PT, PTT. gepland
 • Xray van mijn borstkast. En EKG graph. gepland

twee weken voor de operatie:

 • Stoppen met Testosteron blokkers en estradiol (of afbouwen)

De reis: wat neem ik mee naar Thailand,

 • Mijn broer en schoonzus gaan mee, wat een liefde bij mijn broer en schoonzus voor dit alles ?
 • Mijn nicht komt later deze maand ook, super lieve schat.
 • Mijn Laptop voor het bloggen.
 • Muziek, aantal uit films: koe no katashi, Kimi no na wa, Ghibli and joe hisaishi, Ludovico Einaudi, Call me by your name, La meme, Miike snow, rest van Spotify….
 • Boeken: Het slimme onbewuste, Ons feilbare denken en nog een paar van dit soort.
 • Goede zin met het besef wat er allemaal gebeurd. Een droom van werkelijkheid

Koffer pakken met: (dankje aan Tess ?)

 • Lichte en makkelijke kleding. Je komt het hotel bijna niet uit. Neem in ieder geval mee:
 • – twee setjes lichte kleding die schouders en knieën bedekken (voor het geval je in de eerste dagel tempels wil bezoeken), of op zijn minst een sarong die je daarvoor om kunt slaan;
 • – een bikini als je de eerste dagen wilt zwemmen in het hotel;
 • – een makkelijke, wijdvallende jurk voor de operatiedag en terugkeer naar het hotel (scheelt met aankleden en dan valt je verband minder op);
 • – lichte en makkelijk vallende kleding voor in het hotel (ik heb allemaal fijn zittende shortjes, hemdjes, T-shirts en wat jurkjes voor als de katheter er straks uit is);
 • – fijn ondergoed wat je wil dragen als het plat is (maar ook wat tegen doorlekken kan) en comfy bh’s;
 • – misschien een of twee (lichte) vestjes (o.a. voor in het vliegtuig);
 • – kleding voor als je teruggaat naar NL
 • – slippers en schoenen.
 • Rest zien we nog wel…..

Mijn grote dank voor de mensen die me nu al zoveel steunen maar helaas niet meekunnen door vliegangsten en de mensen waar ik nog gesprekken mee ga hebben die dezelfde weg bewandeld hebben of een maand voor mij dezelfde operatie hebben. Wat een tijd en beleving hoe onvoorstelbaar die allemaal verloopt en hoe mooi dit voor mij is.

One Reply to “I am in the beginning of myself in discovering my mind and body, I change into a whole for myself.”

 1. Dag Féy,
  Wat een geweldig verhaal. Wat een geweldige vrouw.
  Ik wens je veel wijsheid, en geluk toe de komende maanden en hoop je weer in de paasvakantie te zien als, nog meer, Féy

Comments are closed.