New, yes a new experience is this.

Nieuwe, Ja een nieuwe beleving is dit.

Dit weekend ben ik met een groep mensen waar ik al dertienjaar al mee omga, weer samen met dit weekend en zoals gewoonlijk zijn we op Schiermonnikoog. Wat een heerlijk eiland vind ik dit, ik geniet van de tijd hier door de rust het weer wat dus soms heerlijk extreem kan zijn met veel wind :). Maar nu dit weekend is er, nou geen wind te vinden. Een paar knoopjes om naar te fluiten. Dus ik zit hier in heerlijk restaurant en heb net samen gegeten met een gedeelte van de groep. L en B zaten er ook bij. L mijn vriend die de sieraden gemaakt heeft.

Maar ik zit hier en het viel mij gisteren ook al op. Ik beleef dit weekend anders, ik beleef zoveel anders dan de voorgaande jaren. Ik beleef mijn weekend als vrouw. De manier hoe mensen naar mij kijken is nog wel eens twijfel maar grotendeels vrouw. Maar ikzelf beleef dit weekend als vrouw in een opzicht dat alles anders verloopt alsof andere dingen opvallen en mijn interesse is , meer opwekt dan dat ik al die jaren ervoor beleefde. En het klopt dat het de veertiende keer is dat ik op dit eiland ben en dat sommige dingen gewoontjes zijn van hoe het gaat maar ik merk zelf dat de belevenis anders is en daar geniet ik van, natuurlijk voelt het onwennig en voelt het nieuw ja pubertijd he…. maar ik geniet en lach. De lach van weer meer besef hoe ik het vind om mijn leven meer en meer mee te maken zoals het altijd had moeten zijn. Wat ik een beetje moeilijk vind is het besef dat ik in een grote groep jongens zit van een leeftijd tussen de 16 en 45.

We zijn met zesentwintig mensen en vier daarvan zijn er vrouw. En nu beleef ik een gevoel van die groep jongens die om mij heen bewegen waarvan ik het grootste gedeelte ken van vorige jaren maar het is appart hoe ikzelf nu kijk naar deze jongens L is daar de vertrouste van en daar voel ik me ook vertrouwd mee maar zo tussen die jongens die ik ken en de jongens die dit jaar voor het eerst meegaan voel ik me een vrouw en dat is anders echt anders dus de beleving hierin is niet altijd makkelijk. Helemaal niet als ik vertel dat er zelfs een leuke jongen tussen zit… Ik zeg lekker niet wie maar misschien was het iemand vrijdag al opgevallen. Haha heerlijk, heerlijk zo mijn belevenis, ik geniet ervan. Ik merk dat ik het moeilijk vind de belevenis uit te leggen natuurlijk zijn die jongens er maar gewoon alles buiten die jongens om is mijn gevoel in wat ik merk van mijzelf dat het voor mij anders is echt anders, het is nieuw ik heb het nooit eerder meegemaakt. En zo beleef ik dit met mijzelf weer meer dat ik dit geweldig vind. Op naar meer, op naar iets waar ik me nu zo aan stoor maar waar ik nog een jaartje voor moet wachten.

Opweg naar alles wat nog komen gaat en waar ik nu al van mag genieten.

Liefs Féj Hyacinthe.

Drie uur later;

Op het moment dat ik nu weer terug ben in de accommodatie en gegeten heb (nasi met satésaus. Erg lekker) effe het moment opschrijven wat ik meemaakte nadat ik mijn tekst geschreven had wat hier boven staat. Ik fietste via de duinen en bos terug naar de accommodatie en in het besef van de natuur, rust, gevoel dat ik op Schiermonnikoog ben en met het besef wat ik net geschreven heb huil ik. Ik huil van emotie wat ik meemaak in wat ik beleef en hoe mooi ik dit vind dat ik dit beleef nu
hier, het schrijven doet me goed en geeft mij ook de rust om mijn emoties los te kunnen laten. Zelf nu ik dit schrijf valt er een traan. Ik ben ik en ik ben een vrouw wat in transitie zit en geniet van mijn veranderingen. Wat heerlijk dit. En wat een besef van dit alles. Féj wat een mooie wereld om mij
heen, en ik sta er midden in en besef dat ik dit meemaak ondanks alle ongemakjes die er zijn. Dankje X