Day -1 swiff laxate

Een dagje begonnen met de gedachte ik zit dadelijk de hele dag op de wc, maar dat was niet het geval. Een half uur later dan gepland heb ik dus het middeltje genomen (swiff) om ervoor te zorgen dat ik alles wat nog in mijn darmen zat eruit zou halen. Dit is ook wel gebeurd maar ik heb na het innemen van het spul echt gedacht nu gaat het gebeuren. maar nee, ik heb gewoon vier uur lang op bed kunnen liggen. Geslapen, gelezen en onderuit gehangen hoe ik me voelde. En ik voelde me goed. En ben erg blij met mijn boek van Maartje Laterveer, Vrouwen en seks.

Na de vier uur toch maar even naar de wc gegaan en merkte toch dat er genoeg uitkwam. Ik merkte hierbij ook geen naar gevoel maar wetende wat het is dat dit ook het gene is wat gebeurd. Mijn broer had honger en is de stad ingegaan en even wat verkend, en blijkbaar had hij lekker gegeten want hij zij dat hij deze week nog een derde keer daar wou gaan eten. Dus ik heb verder de rust gegeven aan mijn broer en verteld dat ik vanavond wel zin had om naar buiten te gaan. Dus hij was lekker eten en ik heb mijn tweede portie swiff genomen. En ook hier merkte ik niet bijzonder veel van maar uiteindelijk merkte ik wel dat alles er gewoon blanco uitkomt en dat geeft een goed gevoel dat alles leeg en schoon is.

Net na mijn tweede ronde sms’te ik L, haar ben ik tegengekomen in de kliniek bij DR Chettawut en we raakte aan de praat. Zij had haar operatie al gehad en was goed te been, ik vertelde dat ik maandag mijn operatie heb. We hebben nummers uitgewisseld en ik heb dus uiteindelijk vandaag met haar gebeld. Een dik anderhalf uur die voorbij vlogen over alles wat er gaande is en hoe mooi wij ons voelen. Gewoon een heerlijk en open gesprek en dat doet gewoon heel goed. Dus na het mooie gesprek was mijn broer rond half acht weer terug in het hotel en zijn we nog even wat gaan kopen in de shopping mal naast ons en omdat dat om negen uur sluit. Effe alles terug gebracht naar het hotel en even gekeken wat achter Seacon Square ligt, het was gewoon weer heerlijk om te zien hoe hier alles open is en iedereen op straat tentjes heeft met eten en drinken, kleren en noem het maar op. Echt het straat gevoel dat het allemaal mag. En dit geeft voor mij ook een heerlijk gevoel, neem ergens plaats bestel wat eten en drinken en geniet van de gezelligheid. Dus luc en ik deden dat ook en begonnen met een biertje. Ze schenken hier makkelijk een fles van 620ml dus dat hebben we maar gedeeld.

Wel grappig hoe ze hier in Thailand zoveel drinken aan bier en hoe makkelijk ze het hebben om dus tot laat eten te kunnen bestellen. Natuurlijk een grote stad maar omdat hier iedereen er gebruik van maakt is het ook gebruikelijk geworden en daar hou ik wel van. Na een wc gevonden te hebben om voor nood te weten dat je veilig bent, een leuke kroeg in de buurt gevonden en hier verschillende drankjes gedronken. En nog in contact gekomen met een andere jongen 🙂 Hij kon blijkbaar zijn flesje cola niet openmaken dus ik liet hem zien dat het met de aansteker ook kon en die interactie zorgde dat uiteindelijk voor meer gespreksvorm. Uiteindelijk geprobeerd of het hem ook lukte, en dat het zelfs kon met twee flesjes tegen elkaar, gaf hij de moed op. Hij bedankte ons uiteindelijk met een groet en een hand. Wel weer leuk, iet wat ik steeds leuker vind. De interactie met jongens 🙂

Maar na deze avond zit ik dus op bed dit te vertellen wetende dat ik morgen om een uur in de middag word opgehaald en dat ik rond vier uur naar de OK gebracht word en dat rond vijf uur alles gaat beginnen. We leven in Thailand, zes uur voor in Nederland dus reken maar uit 🙂 Ook mag ik vanaf zeven uur niks meer drinken, dus ik drink nu neg even genoeg en kijk of ik wakker word voor zeven uur anders slaap ik lekker uit.

Daarna zal ik ergens de volgende dag wakker worden en dan denk ik dat de operatie zes uur heeft geduurd, maar dit kan altijd langer zijn. Ik lig tot en met vrijdag ochtend in de kliniek en word dus rond negen uur weer terug gebracht naar het hotel. En dan ga ik weer lekker verder vertellen hoe ik me voel en wat ik meemaak. Dus ik garandeer even niks van verhalen, en wanneer ik mij goed voel laat ik iets weten via mijn blog 🙂

Nu lekker slapen 🙂

One Reply to “Day -1 swiff laxate”

  1. Hoi Féj

    Als je dit leest is de grote operatie achter de rug. Ik wens je snel herstel toe.

    Beterschap meid.
    Knuf, Marica

Comments are closed.