Freedom in yourself.

Vrijheid hebben, vrijheid voelen. Een groot woord waar niet iedereen van kan mee plukken. Maar vrijheid dat ik diep in mij voel komt naar boven, gevoel hebben in de manier zoals jij kan leven. Vrijheid in jezelf zien te vinden dat je bestaat, en iets wat je iedereen zou willen meegeven.

Nu ben ik weer eens zoals zo vaak voorkomt naar de film geweest in het filmtheater van Maastricht genaamd de Lumiere. En blijkbaar is het moeilijk voor mij om de laatste weken van de wijntjes en bier af te blijven. En zit dus nu aan een rode wijn terwijl ik weer wat ga typen en denk over mijn twee dagen die een stuk rustiger zijn verlopen dan de week hiervoor. Daardoor valt het mijzelf op dat ik makkelijker in mij n vel zit en de persoon in wie ik ben. Onwaarschijnlijk merk ik dat ik de laatste tijd genoeg gedronken heb dat het voor me opvalt hoe snel ik een glaasje erbij pak. Nu viel het deze week nog wel mee en heb ik het de afgelopen dagen bij twee glaasjes wijn gehouden en maandag niks. Maar toch valt het me op dat het me snel gebeurd dat ik dus een drankje pak met wat alcohol erin. En ook denk ik dat het komt omdat ik bijna altijd wel tussen de mensen ben en gemakkelijk een gesprek vorm met mensen om mij heen. Of dat zo fijn is weet ik niet maar echte scheve blikken krijg ik er niet door. Al met al zit ik dus weer hier in de Lumiere en heb ik weer een fijne film bekeken. Ook al vind ik de film die ik gisteren gezien heb eentje om op te noemen, (Mary Chelley) was de film waar ik genoten van heb. Elementen en het verhaal hebben ervoor gezorgd dat ik soms lekker weg kon zakken in de stoel en genoten heb van wat ik gezien heb. Luisteren naar verhalen die het soms zo soepel maken alles te kunnen benoemen met wat je kunt meemaken. Heerlijk hoe jezelf zo diep in een moment en flow kunt komen.

En ook al zit ik hier bij de lumiere, ik merk dat ik weer heerlijk kan terug komen in de flow wat ik had tijdens het dansen, dansen waar ik me toch wel erg fijn in voel om mee te maken en tussen de dames te staan waar ik er een van ben. Momenten die ik teveel had weg gedrongen in mezelf en die dus steeds meer naar voren komen waar ik dus ook echt van kan genieten. En juist dit zijn de momenten dat ik het heerlijk vind om mijn eigen vrijheid te kunnen hebben zoals ik ben en kan leven. Wat een leven om zo vooruit te kunnen denken van mogelijkheden die jijzelf kunt tegenkomen, en waar jij de kans hebt om ze aan te grijpen om er van te kunnen genieten. Creativiteit om er voor te zorgen dat het om jou heen niet te saai word 🙂

En zo merk je dat er veel verhalen naar voren komen zoals wij ze meemaken, en daarbij zijn de zwaarste en moeilijkste gebeurtenissen de moeite waard om ze ook te benoemen en op te schrijven.  En zo merk ik dat ik ook steeds meer het gevoel te hebben dat al het schrijven wat ik hier nu doe mezelf verder brengt in het leven waar ik nu sta. Ik merk dat het schrijven van de woorden die in mijn hoofd naar voren komen ik ze ook fijner kan neerzetten in tekst, en dus in een verhaal kan gebruiken en gewoon uit je hoofd even doordraven met die woorden. Verdwalen in de tekst die zo naar voren komen hoe je je voelt en dat je je daar fijn bij voelt ze op te schrijven. En dan merk ik iets wat me op een of andere manier niet lukte vroeger en dan is het dus het opschrijven van mijn gedachtes die altijd al naar voren kwamen en dwaalden, ze dwaalden rond in een vraag opgeschreven te worden om rust en eenheid te vinden in het stukje papier wat daar ligt. En zo kijk ik ook naar het leven dat ik nu leef, het komt naar voren zoals het komt en ik kan het plaatsen. Plaatsen zoals ik ben en zoals het goed voelt dat het kan en mag. En eigenlijk mag er veel meer maar we houden ons eraan niet teveel op te vallen dat we anders zijn, maar net dat anders zijn heeft net de waarde in wie jij bent. Doe zoals jij denkt dat goed voor je is zonder andere te schaden. Leven vanuit je gevoel is iets wat bij mij nu naar voren komt en wat ik in mijzelf voel dat ik er ben zoals ik ben 🙂

Liefde zit in iedereen maar het is de openheid die het teweegbrengt.

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *