Day 8 part-time job

Zo ik stap lekker de douche uit en ben van plan jullie even uit te leggen wat dilateren is en dat ik dus sinds vandaag er een part time job bij heb. Zo een beetje uitgeteld 915 uur in het hele jaar, en dus twee en een half uur per dag wat ik moet verdelen over drie gedeeltes van vijftig minuten. De tijd voor alles er bij komt om op te ruimen heb ik er maar even niet bij gezet, dus alleen het schema wat ik van Dr Chettawut heb gekregen, en waar hij wilt dat ik me daar twee jaar mijn part time job van maak. Na deze twee jaar mag ik het twee keer in de week tweeënhalf uur uitvoeren 🙂

Nou een intro met wat feitjes, en zo dadelijk nog meer met alles wat er voor mij de komende dagen en weken afspeelt. Maar ik begin nu even met mijn ochtend, het was namelijk de dag dat mijn broer ging vertrekken. Terug naar Nederland, en ter ere van die laatste ochtend samen zijn we ook samen gaan ontbijten. Ik met mijn blauwe chettawut kussen onder mijn arm, Luc met de koffers in zijn hand de ontbijt ruimte ingelopen. Eerst even een tafel uitgezocht daar alles neergelegd en maar eens gaan kijken wat ze vandaag allemaal voor een lekkers hebben. Een groot gedeelte is er altijd maar het warme gedeelte met voornamelijk Thais eten wisselt bijna per dag. En zo zijn sommige dingetjes er ook, en zo waren er vandaag geen gekookte groentjes en daar had ik wel zin in. En ja als ontbijt warm eten en groenten, voor de een geen probleem en voor de ander zijn er genoeg croissant te vinden 🙂 Ik vind het heerlijk om ook met een bord noodles de dag te beginnen.

Na het ontbijt was het al snel tijd om Luc uit te zwaaien want zijn vlucht vloog om twaalf uur en het is toch nog even rijden richting het vliegveld. Voornamelijk in het drukke verkeer hier in Bangkok. Ik ben naar boven gegaan heb mijn kleren maar weer uitgetrokken en wat makkelijks aangetrokken, en mijn maandverband vernieuwd. Want sinds dat ik dus de pakking eraf heb verlies ik mondjes maat wat bloed, dus de komende weken ben ik ongesteld en dat is ook voor de eerste dat maandverband echt nut heeft om te dragen voor mij. Maar het grootste gedeelte is vocht en glijmiddel wat tijdens het dilateren nog in mijn vagina is achtergebleven, en dat sijpelt er de rest van de dag dan lekker uit. Dit komt omdat ik nog niet mag spoelen van mijn vagina maar ergens volgende week komt ook dat aan bod. Nu lig ik dus op bed ik heb een extra baby doek/dekentje wat vocht tegenhoud onder me liggen, dit om het bed te beschermen voor wat doorlekken. En ja dit gebeurd dus, ik ben blij als ik weer een schoon doekje kan gebruiken na mijn dilateer sessie morgenvroeg. Dilateren tja dat gaat mijn dagtaak worden, een persoonlijke dagtaak die ik moet gaan combineren met mijn andere werk en vrijetijd. Dus hoe mooi is het om voor de eerste keer te dilateren en wetende dat het een flinke klus word dit vol te houden.

Maar ik ben blij dat ik op een saaie manier iets in mijn lichaam kan stoppen wat er vroeger niet bestond, ik vind het magisch en ook wel lekker met een gedachte erbij 🙂 dus vanmiddag kwam Tair langs en gaf wat instructies over hoe en wat en eenmaal het stokje weer binnen was gebracht mocht ik het zelf doen. En dat betekend dus constant een druk geven om het einde van je vagina op te rekken en ook je breedte, want we beginnen met 20mm en nr1 is 23mm, nr2 26mm en zo door tot nr4 32mm, hierna houd het op. Maar er ligt in mijn kast ook een maatje 38mm dus ik ben benieuwd wanneer ook die er in gaat passen… deze is iets anders gevormd en er zitten wat standjes op… ? oeps ik liet me weer even gaan, met mijn gedachtes dan of ja dat denk ik dan. Of um aaah ik heb weer teveel gezegd de denk ik, of weet uhm ik dwaal af.

Maar ze liet me even alleen en vertelde dat ze over dertig minuten terug zou zijn om er bij te zijn om nr0 er uit te halen. Er liggen meerdere patiënten hier n het hotel en is dus even ergens ander de katheter gaan verwijderen. Na veertig minuten was ze  weer terug en vroeg ze off ik ergens pijn voelde. Dit was niet het geval, en over het algemeen ervaar ik bij dit alles geen echte pijn, op wat momenten dat er wat werd gedaan aan mijn lichaam na dan. Maar ook zo wanneer ik hier lig te typen op mijn schoot met wel dat rond donutkussen onder me geen pijn. We voel ik steekjes en prikkels van de wonden, dit is tijdens het slapen vervelend en merk dat ik er wel minder door slaap meer hiervoor slik ik dus geen pijnstillers en of paracetamol. Het enige wat ik dan voel en waar ik ook niet tegen moet stoten is mijn venusheuvel want die is gewoon heel gevoelig, ook omdat de buis van de katheter er overheen loopt. Omdat alles daar opgezwollen is en omdat er tijdens de operatie veel onder is gebeurd, want mijn clitoris ligt daar ook. En die is me een portie gevoelig, zoals sommige wel weten… en ik nu dus ook.

Verder heeft Tair weer alles schoongemaakt en ontsmet en een antibiotica zalfje op de hechtingen gesmeerd. En het viel mij op dat ik tijdens het dilateren geen bloed op mijn stokje zag toen ik het eruit haalde en het ging er ook weer makkelijk in zonder pijn. Maar er word wel een beetje glijmiddel gebruikt met wat verdoving, maar dat is alleen aan de buitenkant. Dus ergens in mijn gedacht zit, dat ik wil vragen of ik al met nr1 mag beginnen. Gewoon vragen morgen en dan horen we het wel. Verder lig ik dus in mijn hotelkamer en kom ik op het ontbijt na deze kamer niet uit, ik lig veel op bed en doe alles rustig aan. Ik lees mijn boeken en luitster wat muziek. Heb vanavond dan wel een film gekeken en weer effe gebeld om wat te vertellen over mij en wat we gaan doen wanneer ik weer terug ben in Nederland. En zo verveel ik me de dag door, soms met een idee in mijn hoofd om op te schrijven en te denken aan een verhaal, en dan slaap ik weer effe. En zo gaan de komende dagen ook wel zijn. Dus ik laat mijn blogje even met rust tot het moment dat de katheter er uit mag en wanneer ik weer merk behoefte eraan heb te vertellen wat er is gebeurd. Maar de dag van morgen zal niet veel anders gaan verlopen dan de dag van vandaag.

De eerste nacht alleen, en ik merk dat ik een beetje beter kan slapen. Dus met een welterustenkus een goede nacht vanuit Bangkok.