thanks, to help changing my voice.

Al sinds september 2016 ging ik bijna om de twee weken naar logopedie om van mijn mannelijke stem naar een vrouwelijke te gaan, puur omdat ik mijzelf me niet comfortabel voelde bij mijn stem en dit  eigenlijk ook nooit gehad heb, wat interesseerde me ten wel eigenlijk…. maar nu vandaag ga ik weer naar S toe mijn logopediste die me dus nu dik een jaar geholpen heeft met mijn stem, vandaag is eigenlijk een soort laatste keer dat ik langs ga gewoon om te kijken hoe het na anderhalf jaar veranderd is en of er nog moeilijkheden of aanpassingen zijn. Maar eigenlijk voel ik me sinds deze winter dat mijn stem erg goed bij mijzelf is gaan passen en ervaar ik geen gekke sortering meer.
Natuurlijk zal een echte hoest moeilijk te veranderen zijn maar vandaag word dus mijn laatste check up of zou ik dan toch nog gewoon een afspraak inplannen gewoon omdat ik gemerkt heb dat jij mij heel veel geholpen hebt dat ik hier niet direct niet meer kan komen.

S bedankt voor je tijd en energie. Voor de keer dat het de eerste keer was dat ik aankwam in mijn blauwe jurk en waar mijn borstprothese door de warmte bijna weggleed, de keren dat je een stagiaire bij je was, en waar we hele gekke geluiden maakten dat zelf de buurvrouw even kwam checken of alles nog wel goed ging ? de keer dat ik toch mijn afspraak vergat en ik nog zo beloofd
had er te zijn zo tussen de kerstdagen door. De goede moed die je me gaf om te weten wie ik ben en de steun die je me gaf ook al kwam ik daar maar even voor een half uurtje thee drinken of een heerlijk stukje cake of chocolade kreeg. Ikzelf heb gemerkt dat de tijd die ik gewacht heb op het VU om te mogen beginnen ik bij jou allang begonnen was en waar mijn stem ook zijn vrouwelijke vorm gevonden heeft ondanks alle verschillen in hoogtes en stem merk ik dat alles een beetje op zijn plek viel zo na de zomer, mijn stem werd meer mijn stem. Vrouwelijk met een herkenning erin van vroeger, noten nooit verdwenen maar aangepast aan de persoon die ik ben. Dus nu dadelijk ben ik
weer bij jou en ben ik benieuwd hoe alles is, benieuwd hoe je me ziet na die vijf maanden dat ik niet meer bij je ben geweest, dus je zal me herkennen voor mijn hormonen en nu alweer bijna vijf maanden met hormonen.

Ik ben benieuwd tot zo ?

3+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *