The day i started with HRT 19-12-17

De dag, 19 december mijn dag na een drie super drukke maanden werken. Ik zit nog een beetje onrustig,  Gisteren gewerkt tot 2330uur en vandaag om 0500uur opgestaan en met de auto naar Amsterdam gereden. Het verkeer zat niet mee en kwam 5 minuten te laat. De eerste keer dat ik te laat was en daar baalde ik erg van .En net vandaag wanneer ik 3 afspraken heb en een bloedonderzoek. Dus ja mijn HRT gaat beginnen en dus op weg naar de pilletjes jippie.

Na 10min gewacht te hebben aan de beurt voor mijn eerste gesprek. Ik word welkom geheten en mag plaatsnemen. Vandaag is de dag zegt ze, ik zeg ja ik kan niet wachten. Dus na wat vraagjes en een test voor mijn lichaamsindex (een apparaat wat vrijwel alles berekend in je lichaam, van gewicht tot je spieren en vetten enz). erg interessant dit allemaal. Na wat gepraat te hebben en de vraag of ik al logopedie volg eigenlijk al gezegd dat ik daar al mee bezig ben.

Ik kon meteen door naar de volgende arts voor nog meer onderzoeken. Eenmaal daar het gevoel gekregen dat het echt dichterbij komt. Mijn volgende afspraak is voor een DEXA onderzoek en we proberen wat sneller alles te doorlopen. Ik mag op het bed gaan liggen en krijg allemaal grappige testen en ik blijk gezond te zijn. De vraag of ik sport word ook gesteld en ben sinds november begonnen wat trappen te lopen dus ja. De begeleiding is goed en ze zijn blij zijn wanneer wij gezond bezig zijn en dat kwam ook naar voren toen ik mocht kiezen of ik voor pilletjes ging en of voor pleisters. Nu zie ik op het forum de vraag vaker naar voren komen en met al dat beweeg van mij leek het mij beter om gewoon met de pilletjes te beginnen. Dus na wat ondertekenwerk kreeg ik een recept mee voor mijn pilletjes

2 maal daags 2mg Estradiol (hormonen) 4mg in totaal

1 maal daags een half pilletje Cyproteronacetaat 25mg in totaal

Na wat gepraat over het delen van informatie en extra afnemen van bloed voor medisch onderzoek snel naar de volgende afspraak op een andere afdeling. Na dit snel gevonden te hebben mocht ik na 5 min wachten me vrijwel helemaal uitkleden en alle sieraden afdoen. Het DEXA onderzoek zal plaatsvinden. Er word wat gemeten en je in de goede houding gelegd worden en er komt dan rustig een arm over je heen die alles scant. Uiteindelijk nog een andere houding mogen liggen en met een plakbandje worden mijn voeten bij elkaar gehouden voor de juiste houding. Wel grappig dat net het plakbandje het doet :). Nou dat was het ik mocht gaan en me weer aankleden.

Daar stond ik met mijn papiertjes en nog een afspraak voor mijn bloedonderzoek. Maar eerst naar de apotheek voor ja je raad het al de pilletjes 🙂 hierna een foto ervan genomen en daar stond ik dan. Het moment dat het mag beginnen. Slik ik nu meteen een of wacht ik tot een mooier moment. Pff wat een dilemma. Tja waar slik je je eerste pilletje haha wat heerlijk om er zo over na te mogen denken.

 

Op naar de bloedafname en dit ging lekker snel, mijn aders zijn goed zichtbaar en was na 1 min drie buisjes gevuld en was klaar. Ik kan niet wachten op de resultaten.

En nu op weg naar de auto want die stond in de garage en wou het niet te duur maken. 1 euro per 17 min dus dat kan snel gaan.

Met de auto geparkeerd bij de Bosbaan en wat gaan eten bij het GRAND cafe. En ja dit was de plek waar ik mijn eerste pilletje nam, samen met een dubbele espresso dus hoe vaak kom ik hier terug met dit gevoel.

Na wat gezeten te hebben en mijn krant gelezen te hebben op weg naar mijn nichtje. Maar eerst nog een klein flesje champagne kopen want er is iets te vieren wiiiieee. Eenmaal bij mijn nichtje de proost er opgezet voor mijn eerste pilletje Cypro en tweede pilletje Estradiol, wat een feest en mooie gevoelens. De avond was gezellig en ben weer blijven slapen. De volgende ochtend weer feest want we mogen weer een pilletje innemen. Wat geniet ik er toch van dat dit kan en dat ik eindelijk begonnen ben met het de hormonen.

Wat een dag een dag om nooit te vergeten en de gedachte naar al het moois wat nog komen gaat.

One Reply to “The day i started with HRT 19-12-17”

  1. It’s nearly impossible to find educated people about this topic, however, you seem like you know what you’re talking about! Thanks

Comments are closed.