10th appointment VUMC 04-07-18

Vandaag een afspraak met mijn Psycholoog in Het VUMC. Een afspraak die eigenlijk staat omdat ik het wilde, want eigenlijk was het niet benodigd dat ik voor haar langs zou komen. Denk dat dit ook komt omdat ze het op het VUmc het een beetje te druk hebben met nieuwe aanmeldingen en dat zie je ook aan de wachttijden die steeds verder oplopen. Ik zou zo graag andere mensen willen helpen die nu een aanvraag plaatsen via de huisarts om op de wachtlijst van het VUmc te komen. En dan neem je de stap en dan wacht je zoals het er nu naar uit ziet twee jaar voordat je in contact komt, twee jaar is gewoon te lang.

Maar ook omdat mijn psycholoog tevreden met me is hoe het met me gaat en hoe ze me ziet stralen, ze ziet in mij dat ik er klaar voor ben om de stap te maken richting de operatie. En ze weet ook dat ik iedere maand of zo vaak ik het nodig acht en soms is het dus vaker dat ik met mijn psycholoog hier in het zuiden bezoek voor een goed gesprek over mij en over de situatie waar ik in zit. Ze helpt me met en structuur en voorbereiding op mijn toekomst. Soms denk ik heb ik haar wel nodig? En dan iedere keer na het gesprek merk ik weer hoe goed het me doet om zo een keer per maand mijn structuur te bekijken en zo zie ikzelf waar ik sta en wat ik nog tegemoet ga. Een hulp die ik iedereen aanbeveel ook al zit je niet in een transitie zoals mij, ik denk dat iedereen echt vaker een psycholoog zou moeten bezoeken voor een gesprek over jezelf om te weten waar jij staat in jou leven.

Maar nu vandaag zit ik hier in Amsterdam bij het VUmc bij mijn psycholoog om verder te praten over mijn SRS operatie in Thailand bij Dr Chettawut. En is het de bedoeling dat mijn psycholoog een voorbereiding treft voor het ondertekenen van de brieven die ik benodigd heb om goedkeuring te krijgen voor mijn operatie, en wat er allemaal gaat gebeuren. Hoe ik mij daarbij voel met dit alles, en wat een reis ik tegemoet ga.

Dan vertel ik dadelijk, wanneer ik klaar ben met schrijven. Waarom ik voor Dr Chettawut heb gekozen en welke stappen ik neem als voorbereiding op mijn maand in Thailand en welke hulp ik heb gekregen van voornamelijk de lieve mensen om mij heen en op het forum van T-Nederland.

De afspraken die ik heb gehad en nog in de planning staan met de mensen die de route al eens eerder hebben belopen of een maand eerder de operatie hebben. En de steun die om mij heen geboden word waar ik veel aan heb en merk hoe dierbaar dit alles voor mij is.

I am in the beginning of myself in discovering my mind and body, I change into a whole for myself.