feeling my way

Daar zit ik dan tussen de plantje in wonderwoud, een zaakje in Maastricht waar ik al langer naar uitkeek om langs te gaan. Ze verkopen er plantjes van groot naar klein met de leukste eigenschappen, en draaiend op de achtergrond een beat richting lounge en techno. Plata-Morgana heeft hier hun vinyl zaak waar je dus nog platen kunt kopen voor op je platenspeler. En terwijl ik dit schrijf denk ik aan een cadeau voor iemand, iemand die van techno houdt ?. En omdat een groot gedeelte wat je hier aan vinyl kunt kopen richting techno gaat ben ik maar meteen even gaan neuzen tussen dat vinyl. Nu nog even wat beluisteren en kijken waar ik terecht ga komen en welke beat ik ga kiezen voor haar.

Nou wat een lekker begin van mijn dinsdag, natuurlijk omdat ik hier nu zit en al lekker in de flow raakte met een gesprekje. En een heerlijk gevoel door me heen gaat met het idee voor dat cadeau, de muziek me erg goed bevalt wat ik nu hoor en daarmee een fijn diep gevoel ophaal. Maar mijn dag begon met een wandeling en een fijn gesprek samen met B, en ook al scheen de zon niet de temperatuur was erg aangenaam en met mijn jas onder de arm samen even gewandeld met de twee honden van B. Nu dus zittend bij Wonderwoud met een latte op haverbasis en het stukje tekst wat ik nu type. Verder ga ik vanavond dansen en een filmpje pakken bij de Lumiere hier in Maastricht, een goede en fijne opvulling van mijn eerste vrije dag. Morgen even wat minder leuks maar donderdag begin ik met een afspraak bij mijn logopediste, het zal de laatste zijn dus ik ga nog even wat bonbons ergens kopen. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat verlopen want ik heb bij haar mijn eerste jaar voordat ik begon met hormonen een enorm intieme tijd meegemaakt hoe ik met mijn stem ben omgegaan en heo de vordering op dit gebied ook erg zwaar kunnen zijn hoe mensen reageren op de veranderingen van je stem. En daarna laat ik me even verwennen met een massage, iets wat ik merkte na het ziek zijn dat mijn lichaam dit nodig had.

En daarmee probeer ik mijn lichaam steeds meer te voelen, voelen dat ik vooruitkom in weer alles te gaan kunnen en het ontdekken daarin. Want mijn gedachtes en gevoelens van mijn lichaam lopen alle kanten op, soms heb ik de behoefte mijn intimiteit te ontdekken en meemaken omdat ik behoefte heb aan lichamelijk contact en de andere keer merk ik dat mijn libido hoog is dat ik mijn lichaam wil voelen op seksualiteit en de beleving hiermee. Maar dit zijn punten die zo nieuw zijn, dat ik dus ook echt bezig ben met de eerste keer. Dat gevoel zit in me. Natuurlijk enorm spannend en heb een gevoel erbij dat ik wil dat dit gewoon op me af gaat komen, maar soms merk ik dat ik erbij nadenk hoe dit gaat verlopen met het daten via tinder of happn. Iets wat ik graag doe maar waarmee ik op de dag van vandaag nog heel voorzichtig mee omga, ook al merk ik dat het steeds moeilijker wordt.

Verder stoei ik veel met mijn verleden, en dan de momenten die rondspelen in mijn hoofd. Momenten die komen bovendrijven wanneer ik ergens rustig lig of net wil gaan slapen, en die momenten van gedachte zorgen ervoor dat ik wakker blijf en dus niet makkelijk in slaap val. Maar gelukkig slaap ik verder dan wel goed en merk dat ik daarna ook best goed doorslaap de nacht door. Verder merk ik dat ik door al die momenten en gedachtes erg veel bezig ben met mijn eigen ik en veel bezig ben met waar ik sta, en waar ik misschien naar toe wil. Alsof ik hunker naar meer verandering, en stoei met het standaard. Een standaard van mijn beleving wat nu steeds groter en groter word en wat ik zelfs steeds meer opener kan benaderen. Ook al merk ik dat mijn automatische gedachten dit nog wel eens teniet wil doen. Een automatische gedachte van overleven buiten het ik zijn.

Maar gelukkig merk ik dat vandaag bijna niet, misschien ook wel omdat ik nu ergens zit waar ik elementen in mezelf meemaak die ik wil ontdekken en die goed voelen. Dus mijn drukte om mij heen zorgt er ook voor dat ik een eigen pad bewandel wat voorheen niet natuurlijk voelde en wat steeds meer naar voren komt dat ik me er meer in thuis voel. Thuis voelen een pad te bewandelen wat niemand voor mij bepaalt en wat ikzelf kies om aan te gaan en te ontdekken. Zo verloopt het allemaal goed en heb ik een keus gemaakt dat ik op mijn werk dit seizoen voortzet, en dus blijf werken op de Barbeau om niet teveel onrust te hebben in mijn ontdekking van mezelf. En ergens de stabiliteit heb wetende wat het is, en dan gaan we kijken naar de mogelijkheden die voor mijn neus gaan verschijnen waar ik mijn eigen keus in ga maken. Ik voel me dus goed maar merk dat ik rustig aan moet doen met mijn lichaam ook al gaat het zo makkelijk in mijn hoofd, dat lichaam 🙂