Three months ago.

Daar zit ik dan, denkend over mijn laatste week en hoe dat allemaal verlopen is. Maar ik begin met vandaag.

Rond zeven uur ging de wekker pff ik lig al een half uur wakker en rond te draaien in mijn bed wachtend op die toon die nu afgaat, toch maar effe op snooze geklikt en vrij met mijn benen over elkaar door mijn zachte laken. Negen minuten later begint mijn wekker weer, ik klik mijn snooze uit en lig nog even in bed, denk aan verschillende dingen die ik deze week moet doen. Pasen komt eraan dit weekend en ook de Amstel-gold-race, Pasen heb ik geen behoefte aan meer met het motto van ik moet dan altijd werken en ook zoals deze Pasen ga ik werken. En die Amstel-gold-race brengt samen met Pasen weer een erg druk weekend met zich mee, misschien wel een beetje teveel drukte voor het zuid-limburgse heuvellandschap met het grenzende België en Duitsland. Maar dat is pas dit weekend, ik sta vandaag wat eerder op omdat mijn auto naar de garage gaat en ik mijn uurtje even wil doen voordat ik de auto naar Gronsveld breng. Gronsveld ligt tegen Maastricht aan en ben met deze garage erg blij, ook al ligt dit dik dertig kilometer van waar ik woon. Dus na dat beetje moeite sta ik op uit bed en loop naar beneden voor mijn ontbijt, zoals gewoonlijk heb ik een ontbijt wat ik eigenlijk altijd wel in huis heb. Een banaan met een lactose vrije yoghurt soort, soms haver of soja maar vandaag heb ik amandel yoghurt van de AlbertHeijn. Daarbij heb ik de pollepel benodigd voor de pitjes uit de granaatappel te slaan en dan garneer ik dit hoopje af met mijn zaden en bessenmix wat ikzelf groot inkoop en dan zelf mix. Denk aan biologisch in alles van lijn en hennepzaad, pompoen en zonnebloempitten, moerbeien, goji bessen nog wat cacao nibs en bijenpollen. Dit alles koop ik dan in grootverpakking en eindig zo rond de vijftien kilogram wat ik dan in potten bewaar. Iets wat ik in de loop der jaren ben gaan doen en merk dat ik dit vanaf begin af aan erg lekker vond, en nu mis ik het als ik het zelfs als ik dit een tijd niet eet. Effe liggen na mijn ontbijt, en het uurtje vloog voorbij, snel effe de douche in… ik benoem snel als, ik douche normaal te lang dus als ik er vijf a tien minuten ondersta benoem ik dit als snel. Mijn groene trui aangetrokken omdat het weer buiten toch wat regenachtig en grauw is, dan is een trui wel zo lekker en omdat ik geniet van de kleur groen 🙂 Eenmaal in de auto even de rust pakken hoe ik mijn dag ga beginnen en zo net vijftien minuten over negen kom ik aan bij de garage, na een praatje of ik een inzicht kan krijgen van hoe de auto er bij staat ben ik richting de bushalte gelopen. Terwijl ik loop zo op de seconden getimed loop ik bij toeval de bus tegen het lijf, welke ik benodigd heb om in Maastricht te komen, na een zwaai stopt deze tweehonderdmeter verderop bij de bushalte waar ik na een sprintje aankwam en in kon stappen. Wel weer fijn dat de buschauffeur me zag en stopte, eenmaal ingecheckt met mijn OV kaart en plaatsgenomen op een stoel kwam er iemand naast me zitten. Hej C jij hier, bla bla bla. Nadat C eerder uitstapte dan ik en ik verteld had dat ik mijn dag ga beginnen in de bibliotheek van Maastricht liepen wij beiden weer onze eigen kant op. En zo zit ik dan hier, net mijn haver-latte opgedronken en zittend aan een grote tafel. Schrijf ik een gedetailleerd stukje van mijn ochtend wat soms uitloopt naar iets anders, en zo kom ik met mijn intro van deze week bij jullie.

Ik ga aftrappen met het feit dat zondag veertien april het drie maanden geleden was dat ik onder het mes ben gegaan en dat het ook de dag was dat ik weer meer mocht ondernemen met mijn lichaam, en inderdaad ik lag die avond niet alleen in bed. Maar het was niet met een man, die dag die gaat nog komen. Maar het zou volgens de drie maanden dan eindelijk mogen om met mijn vingers of wat anders te voelen hoe het nu kan gaan met mijn lichaam. Nu merk ik al dat mijn libido de laatste maand steeds meer aan het worden is en zo merkte ik dat ook deze avond, en dan merk ik dat het hele gevoel om te genieten volop aanwezig is. Maar zo makkelijk gaat het dus niet, ik merk dat het geheel erg wennen is en hoe ik mijn rust moet bewaren. En zo was deze zondag avond erg intiem en fijn, maar mijn lichaam was ook moe, moe om door te gaan. Dus uiteindelijk na al dat spelen ben ik met een gerust hart in slaap gevallen. Denkend aan mijn gevoel daar beneden en het genot wat ik er nu al kan ervaren was enorm, en ook al verliep mijn maandag rustig maar wel met de gedachte dat rondspeelde hoe ik met mijn lichaam om kan gaan. Zo werd ik dinsdag wakker met een enorm diep gevoel van ik wil meer proeven van mijn lichaamsdeel daar beneden dat ik het niet kon laten meer te gaan ontdekken, en dus na een dik uurtje liggen en meer kwam het moment dat ik stopte. Ik voelde me zo intiem met mezelf en ook al is er niet het moment geweest, het hele gevoel is fijn en ik kijk uit naar mijn ontdekkingsreis wat ik met mijn lichaam aan kan gaan 🙂

Verder weet ik niet wat ik echt te vertellen heb, mijn weekend voelde dus goed en zo kijk ik ook verder naar komend weekend hoe het gaat verlopen met werken. Verder kijk ik weer naar de manier hoe iets verloopt en waar ik mijn gevoel in kwijt kan. En dat gevoel komt naar boven tijdens het dansen, en zo ga ik vanavond ook weer dat gevoel hebben tijdens de les van moderne dans in Kumulus. En zeker naar het gevoel om samen dan te dansen als groep tijdens een voorstelling, dit geeft dan ook een nostalgisch gevoel wat er voor mij bij komt kijken. En als het dan zover is merk ik dat het gewoon verloopt maar met een enorm goed gevoel er om heen. Dit zorgt er ook voor dat ik meer wil proberen en nieuwe dingen wil ondernemen buiten het dansen. Maar welke richting dit opgaat weet ik niet, dat laat ik op me af komen.

Ook al merk ik dat dit verhaaltje weer wat anders verteld is en misschien wat minder in wat er echt gegaan is afgelopen week, zo merk ik dat ik weer een stap verder ben gekomen om ritme te krijgen in het geheel. Ook al wil ik dit niet altijd het is gewoon erg fijn dat het wat meer stabiliteit geeft om er voor te kunnen zorgen dat ik nu voorruit kom in mijn maatschappelijke leven. Nu nog verder voorruit komen met waar ik opzoek ben, dat eigen ik meer te kunnen uiten in zijn.