New necklace and looking out for tommorow.

Daar zijn we dan, in Deventer. Een plek waar ik nog nooit geschreven heb voor mijn blog maar waar ik wel vaker ben. En zoals vandaag en de avond waar ik me nu in bevind zit ik op een terrasje op de markt bij ST. Tropez, een tentje waar ik niet snel zal zitten maar omdat de favoriete zaak niet geopend is op een dinsdag zitten wij hier. En met wij, Lenny en ik. Drinkend aan een heerlijke gin tonic en  een plankje met wat lekkers. Weer een fijn gesprek gehad en gekeken of we elkaar een keer kunnen zien zonder afspraken te hebben. Want Lenny is nu naar een afspraak en zit ik nu effe mijn gedachtes te typen. En zoals gewoonlijk lukt me dat goed op een plek tussen de drukte van wat mensen. Het terras waar we gingen zitten was druk en is nog steeds druk, en voor mij gaan net twee te jonge jongen zitten. Ik kijk even en let op de manier hoe ze me plaatsen, moeilijk om te zeggen maar ik denk vrouwelijk meteen mannelijke kant… Maar verderop ook wel weer een paar mannen van mijn leeftijd haha, en dat is iets wat me vandaag goed opviel. Ik liep op weg naar Lenny door de winkelstraat waar hij zijn zaak heeft, en wat me steeds meer opviel maar wat nu echt naar boven kwam. Was tijdens de weg die ik liep dat jongens anders reageren. Reageren in een weg alsof ik echt een vrouw ben en dat ze het aantrekkelijk vinden contact met me te zoeken. Of ik dat zo fijn vind is een tweede en het zal ook wel komen omdat ik op hakken loop, een rok aan heb en mijn nagels heb gelakt die op mijn tenen en handen zichtbaar zijn. Voel ik me aantrekkelijk? Of voel ik me zoals ik ben en me toch graag wil laten zien in wie ik ben. Maar ik werd zelfs aangesproken en dat is me op deze manier nog niet eerder gebeurd. Een ervaring waar ik wel van geniet maar waar ik ook merk dat dit overdag gebeurd in een redelijk drukke winkelstraat en dat je dit niet wilt wanneer je alleen door de straat loopt en donker is. Een gebied wat ik vaker mee zal maken en waar ik nog mijn weg in moet gaan vinden om mezelf daar juist in te kunnen gedragen.

Maar daarvoor was ik niet hier in Deventer 😛 ook al vind ik het uitdagend genoeg en heb ik geen last van geen libido hebben. Iets wat gek is voor mijn situatie want als ik ergens op gewaarschuwd werd is dat mijn libido naar beneden zou gaan en dat het helemaal niks kon zijn. Maar ik hop hier een beetje rond als een konijntje wat eigenlijk teveel opzoek is naar geknuffel en soms nog wel meer, en dan dwaal ik alweer af in iets dat op dit moment niet handig is om te hebben. (teveel libido)

Dus terugkomend op het moment waarom ik hier in Deventer ben 🙂 ik kom naar Lenny voor mijn ketting die ik bij hem heb laten maken. Het gaat dus om het symbool van mij, en daar heb ik dus nu een bijpassende parelketting voor laten maken. En zoals gewoonlijk ook het oppoetsen van mijn sieraden en het een nieuwe parel gekozen voor mijn ring die ik van mijn moeder heb gekregen. Een groen achtige zoute parel, welke de witte die ik ben kwijtgeraakt vervangt. Ik zal jullie vijf december een voorbeeld geven van de ring en de ketting kijk ik of me dat morgen lukt.

Verder een leuk gesprek gehad en weer genoeg onderwerpen het revue laten passeren. Zo ook de operatie die ik in januari zal ondergaan en waar ik erg naar toe leef. En zo ook de afspraak die ik morgen in het VUmc heb. Een controle voor mijn staat van doen en hoe ik mij voel tijdens de transitie. negentien oktober zal ik exact tien maanden bezig zijn en gaan we kijken hoe het met mij gaat en hoe mijn bloed waardes zullen zijn. En ik zal de brief krijgen die ik nodig heb voor mijn operatie in Thailand, want zonder deze brief mag de chirurg DR Chettawut mij niet opereren en dus vind ik de dag van morgen erg spannend. Ik kan gewoon niet wachten op alles wat ik ga meemaken en de dagen komen steeds dichter in de buurt.

Ik ga nu even stoppen met typen en post ik alvast mijn eerste deel van de twee dagen die ik meemaak in het midden van het land.

Mijn rit gaat dadelijk naar Utrecht, naar mijn nichtje en daar zal ik ook overnachten. Verder ga ik nu het terras op kijken terwijl ik me wakker hou met een dubbele espresso en een droom die verder in de toekomst ligt, en eigenlijk zit er nog veel meer in mijn droom. Dromen die werkelijkheid mogen worden, en een daarvan zal er een in januari plaatsvinden 🙂

Of die andere droom werkelijkheid worden is nog maar de vraag. Een droom die al leeft sinds dat ik op ballet zat en waar ik al vaker over gehad heb buiten mijn blog. Maar sinds dat ik mezelf zie dat ik echt een vrouw kan zijn en sinds de momenten dat ik weet dat ik echt een vrouw ben is het moment dat ik begonnen ben met dansen en het bekijken van de film Girl  mijn gedachte verrijkt dat er toch een mogelijkheid bestaat bij mij om meer te kunnen. Meer te kunnen door te oefenen en door te zetten om iets te kunnen wat ik al op mijn twaalfde wou. Iets wat ik nog ga vertellen wanneer ik merk dat het ook een reële droom is om te halen. Ik geniet van alles en meer.